Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut. Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem. Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków. Smacznego.