Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 432
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 643
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 432
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 643
Składniki
Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut. Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem. Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków. Smacznego.