Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane łódeczki z cukini

Nadziewane łódeczki z cukini

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 703

Pyszne, łatwe w wykonaniu danie główne.

Składniki

  • 4 dojrzałe cukinie
  • 50 dag mięsa mielonego (z indyka)
  • pół puszki kukurydzy
  • cebula (średnia)
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka (mielona)
  • aromatyczny pieprz (świeżo zmielony )
  • sól
  • vegeta
  • olej (rzepakowy) do smażenia
  • ser żółty
  • przyprawa do mięsa mielonego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Myjemy cukinie, kroimy wzdłuż na pół i wyciągamy miąższ. Pozostałe części cukinii kładziemy na blaszce wyłożonej papierem.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone.

  3. Dodajemy miąższ z cukinii, kukurydzę, czosnek przepuszczony przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

  4. Wszystkie składniki dusimy na małym ogniu pod przykryciem często mieszając.

  5. W międzyczasie przyprawiamy farsz do smaku pieprzem, vegetą, solą, przyprawą do mięsa mielonego i mieloną papryką.

  6. Gotowym farszem nadziewamy wcześniej przygotowaną cukinię.

  7. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nadziewane cukinie.

  8. Pieczemy w temperaturze 180 stopni tak aby ser się zarumienił i zmiękła skórka cukinii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 27 lutego 2018 Nadziewane cukinie są super:)Bardzo je lubimy,mam u siebie w wersji wege i czesto korzystamy z przepisu:)Zawsze się świetnie sprawdzają:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń