Pyszne, łatwe w wykonaniu danie główne.
Nadziewane łódeczki z cukini
Składniki
- 4 dojrzałe cukinie
- 50 dag mięsa mielonego (z indyka)
- pół puszki kukurydzy
- cebula (średnia)
- czosnek 2 ząbki
- papryka (mielona)
- aromatyczny pieprz (świeżo zmielony )
- sól
- vegeta
- olej (rzepakowy) do smażenia
- ser żółty
- przyprawa do mięsa mielonego
Składniki
- 4 dojrzałe cukinie
- 50 dag mięsa mielonego (z indyka)
- pół puszki kukurydzy
- cebula (średnia)
- czosnek 2 ząbki
- papryka (mielona)
- aromatyczny pieprz (świeżo zmielony )
- sól
- vegeta
- olej (rzepakowy) do smażenia
- ser żółty
- przyprawa do mięsa mielonego

Etapy przygotowania
Myjemy cukinie, kroimy wzdłuż na pół i wyciągamy miąższ. Pozostałe części cukinii kładziemy na blaszce wyłożonej papierem.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone.
Dodajemy miąższ z cukinii, kukurydzę, czosnek przepuszczony przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dusimy na małym ogniu pod przykryciem często mieszając.
W międzyczasie przyprawiamy farsz do smaku pieprzem, vegetą, solą, przyprawą do mięsa mielonego i mieloną papryką.
Gotowym farszem nadziewamy wcześniej przygotowaną cukinię.
Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nadziewane cukinie.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni tak aby ser się zarumienił i zmiękła skórka cukinii.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 170
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 170



Składniki
- 4 dojrzałe cukinie
- 50 dag mięsa mielonego (z indyka)
- pół puszki kukurydzy
- cebula (średnia)
- czosnek 2 ząbki
- papryka (mielona)
- aromatyczny pieprz (świeżo zmielony )
- sól
- vegeta
- olej (rzepakowy) do smażenia
- ser żółty
- przyprawa do mięsa mielonego
Myjemy cukinie, kroimy wzdłuż na pół i wyciągamy miąższ. Pozostałe części cukinii kładziemy na blaszce wyłożonej papierem.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone.
Dodajemy miąższ z cukinii, kukurydzę, czosnek przepuszczony przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dusimy na małym ogniu pod przykryciem często mieszając.
W międzyczasie przyprawiamy farsz do smaku pieprzem, vegetą, solą, przyprawą do mięsa mielonego i mieloną papryką.
Gotowym farszem nadziewamy wcześniej przygotowaną cukinię.
Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nadziewane cukinie.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni tak aby ser się zarumienił i zmiękła skórka cukinii.
Nadziewane cukinie są super:)Bardzo je lubimy,mam u siebie w wersji wege i czesto korzystamy z przepisu:)Zawsze się świetnie sprawdzają:)