Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baaaaardzo smaczne i zdrowe.....!!!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4296
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3718
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11249
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4296
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2580
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3718
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11249
Składniki
Sposób przyrządzenia: Przygotowujemy mleka, wodę i jajko 2. Mieszamy składniki ze sobą 3. Dodajemy mąkę aż do uzyskania konsystencji lejącej się "śmietany", miksujemy 4. Dodajemy szczyptę soli, ew. szczyptę proszku do pieczenia 5. Jeśli dodamy za dużo mąki, to znów dodajemy mleko 6. Rozgrzewamy patelnię z olejem, masłem lub słoninką (nacieramy każdorazowo patelnię plasterkiem) 7. Polewamy patelnię masą tak, aby się cała nią pokryła (ale nie za dużo) 8. Gdy naleśnik zarumieni się z jednej strony, przewracamy go na drugą (np. podrzucając) 9. Zdejmujemy naleśnik z patelni 3. Wybrać młode, drobne pieczarki, obciągnąć z wierzchniej skórki, obciąć korzonki równo z czapeczką, skropić cytryną, aby nie czerniały, posolić i dusić z cebulką na maśle pod przykryciem. Gdy już miękkie oprószyć mąką, zalać kilku łyżkami kwaśnej lub słodkiej śmietanki, wcisnąć jeszcze cytryny do smaku, wsypać zielonej, siekanej pietruszki,