Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki obiadowe, bardzo sycące.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 80
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 67
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 80
Składniki
Kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni pierś z kurczaka, zdejmujemy z patelni. Kroimy w plasterki pieczarki, które potem możemy usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka. Pieczarki smażymy do momentu aż puszczą wodę, gdy to się stanie, rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie ( świetnie jeśli kostkę możemy zastąpić własnym rosołem) i wlewamy ją do pieczarek. Gotujemy przez chwilę pieczarki wraz z bulionem, po chwili dodajemy śmietanę 30% i mieszamy. (jesli lubimy gęściejsze sosy zaprawiamy mąką!)
W misece mieszamy ze sobą mąkę, mleko, jajka i olej. Smażymy naleśniki.
Na naleśniki kładziemy usmażone mięso, zawijamy w trójkąty. Polewamy sosem i posypujemy serem. Smacznego!