Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki obiadowe, bardzo sycące.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Składniki
Kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni pierś z kurczaka, zdejmujemy z patelni. Kroimy w plasterki pieczarki, które potem możemy usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka. Pieczarki smażymy do momentu aż puszczą wodę, gdy to się stanie, rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie ( świetnie jeśli kostkę możemy zastąpić własnym rosołem) i wlewamy ją do pieczarek. Gotujemy przez chwilę pieczarki wraz z bulionem, po chwili dodajemy śmietanę 30% i mieszamy. (jesli lubimy gęściejsze sosy zaprawiamy mąką!)
W misece mieszamy ze sobą mąkę, mleko, jajka i olej. Smażymy naleśniki.
Na naleśniki kładziemy usmażone mięso, zawijamy w trójkąty. Polewamy sosem i posypujemy serem. Smacznego!