Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki obiadowe, bardzo sycące.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4973
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13446
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7554
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4973
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13446
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7554
Składniki
Kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni pierś z kurczaka, zdejmujemy z patelni. Kroimy w plasterki pieczarki, które potem możemy usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka. Pieczarki smażymy do momentu aż puszczą wodę, gdy to się stanie, rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie ( świetnie jeśli kostkę możemy zastąpić własnym rosołem) i wlewamy ją do pieczarek. Gotujemy przez chwilę pieczarki wraz z bulionem, po chwili dodajemy śmietanę 30% i mieszamy. (jesli lubimy gęściejsze sosy zaprawiamy mąką!)
W misece mieszamy ze sobą mąkę, mleko, jajka i olej. Smażymy naleśniki.
Na naleśniki kładziemy usmażone mięso, zawijamy w trójkąty. Polewamy sosem i posypujemy serem. Smacznego!