Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki obiadowe, bardzo sycące.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17604
Składniki
Kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni pierś z kurczaka, zdejmujemy z patelni. Kroimy w plasterki pieczarki, które potem możemy usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka. Pieczarki smażymy do momentu aż puszczą wodę, gdy to się stanie, rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie ( świetnie jeśli kostkę możemy zastąpić własnym rosołem) i wlewamy ją do pieczarek. Gotujemy przez chwilę pieczarki wraz z bulionem, po chwili dodajemy śmietanę 30% i mieszamy. (jesli lubimy gęściejsze sosy zaprawiamy mąką!)
W misece mieszamy ze sobą mąkę, mleko, jajka i olej. Smażymy naleśniki.
Na naleśniki kładziemy usmażone mięso, zawijamy w trójkąty. Polewamy sosem i posypujemy serem. Smacznego!