Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z prawdziwkami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mieszamy mąkę, jaja, mleko i szczyptę soli, aby powstało w miarę gęste ciasto. Odstawiamy na 15 minut.
Prawdziwki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Cebulę i czosnek siekamy. Orzechy podprażamy na patelni, a następnie dość grubo siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i, mieszając, podsmażamy grzyby ok. 10 minut. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, orzechy, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy 10 minut. Podlewamy lekko wodą i gotujemy, aż grzyby będą miękkie, a nadmiar płynu odparuje. Wtedy dodajemy serek śmietankowy i mieszamy, ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.
Na patelni smażymy 4 niezbyt cienkie naleśniki. Na każdy przekładamy grzybowy farsz, zwijamy i od razu podajemy z różnymi surówkami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 7,20 złŹródło: Rewia