Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z sosem serowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto: do wysokiego naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli, cukru. Dodaj pozostałe . Zmiksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny. Usmaż naleśniki.
Na każdy naleśnik połóż plasterek sera oraz parówkę. Zwiń naleśnik w rulonik. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Sos: w rondelku stop masło. Wsyp starty ser i podgrzej. Wlej wino, śmietanę i podgrzewaj, aż powstanie sos. Przypraw, wsyp natkę i bazylię.
Sosem polej naleśniki, posyp startym żółtym serem. Zapiecz.
<strong>Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Bella Relaks