Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z warzywami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Połączyć wszystkie ciasta. Wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać starte jarzyny. Dusić pod przykryciem z niewielką ilością wody.
Dodać pokrojony por, przyprawić i chwilę dusić. Dodać natkę pietruszki. Nakładać farsz do naleśników.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień