Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe miseczki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 400 kcal, cena 2,30 zł.
Mleko rozmieszaj z jajkiem, szczyptą soli i cukru oraz mąką. Dodaj 2 dag rozpuszczonego masła. Odstaw na 20 minut. Patelnię posmaruj olejem. Partiami usmaż osiem cienkich naleśników. Przygotuj osiem żaroodpornych miseczek, posmaruj je pozostałym masłem. Do każdej miseczki włóż po jednym naleśniku tak, by jego brzegi wystawały. Zapiekaj w 180 st. 10-15 min.
Ser feta rozdrobnij. Żółty ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z fetą i 4 łyżkami posiekanej natki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pokrojony w paski boczek, wysmaż na chrupiąco. Dodaj przeciśnięty czosnek, pokrojone pomidory i posiekane chili. Smaż 5 min.
Zawartość patelni połącz z serami, dopraw solą. Nałóż do koszyczków. Posyp resztą startego sera. Zapiekaj ok. 5 min. Dekoruj ziołami.Źródło: Świat kobiety