Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwane dania jednogarnkowe są zwykle szybkie i niezwykle praktyczne w przygotowaniu – nie wymagają użycia wielu naczyń i czteropalnikowej kuchenki. Nie każdy jednak lubi konsumować warzywa i mięso połączone w całość. Czy można tego uniknąć, używając do przygotowania obiadu niewiele energii i przysłowiowy jeden garnek? Oczywiście! Obiad z piekarnika to znakomity przykład.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Składniki
Przygotuj marynatę do kurczaka – wymieszaj w misce olej, musztardę, paprykę, curry i oregano. Dodaj nieco soli i pieprzu – wedle uznania. Opłucz pałki kurczaka i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj dokładnie marynatą i odstaw na 2-3 godziny.
Rozpuść w rondelku masło klarowane. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek.
Obierz ziemniaki i cukinię. Pokrój warzyw na plasterki. Osusz je ręcznikiem papierowym. Ziemniaki posyp przyprawą do ziemniaków. Cukinię oprósz solą. Ułóż plasterki warzyw rzędami na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Polej je z wierzchu roztopionym masłem z czosnkiem. Obok (lub jeśli dysponujesz niewielkim naczyniem – na warzywach) ułóż zamarynowane pałki kurczaka.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około 40-50 minut. W połowie pieczenia obróć pałki na drugą stronę. Jeśli zaczną się za bardzo rumienić, przykryj naczynie kawałkiem folii aluminiowej.