Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki kiszone z liśćmi wiśni"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 762
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1402
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 762
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1402
Składniki
30 min • Słój 150 kcal • Koszt słoja ok. 5 zł • Przepis na 2-litrowy słój
Słój wyparzam lub sterylizuję w piekarniku nagrzanym do 100°C przez 15 minut. Ogórki myję. Na dnie słoja układam liście chrzanu, 1/2 liści wiśni i porzeczki, dwa ząbki czosnku, korzeń chrzanu. Ogórki układam ściśle obok siebie, do pełna, przekładając warstwy pozostałymi liśćmi, koprem, chrzanem i czosnkiem.
Na wierzchu układam liście chrzanu, wiśni i porzeczki oraz koper. Sól rozpuszczam w litrze ciepłej wody. Zalewam ogórki tak, by je całkowicie przykryć. Słoiki zakręcam. Ogórki są gotowe do jedzenia już po 2 dniach.
Sandra Siebert z LuboniaŹródło: Kobieta i życie