Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki ze świeżym estragonem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
30 min • Porcja 11 kcal • Koszt słoika ok. 2,40 zł • Przepis na 1 słoik 1 l.
Ogórki, liście wiśni, koper, estragon opłukuję, chrzan obieram. Na dno słoików wkładam po gałązce kopru i estragonu, kawałku chrzanu, liściu wiśni, 2 ząbki czosnku.
Słoik wypełniam ogórkami, na wierzchu układam dodatki takie jak na spodzie słoików.
Wodę mieszam z solą, zalewam ogórki. Słoiki zamykam, odstawiam do kiszenia.Źródło: Kobieta i życie