Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki ze świeżym estragonem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
30 min • Porcja 11 kcal • Koszt słoika ok. 2,40 zł • Przepis na 1 słoik 1 l.
Ogórki, liście wiśni, koper, estragon opłukuję, chrzan obieram. Na dno słoików wkładam po gałązce kopru i estragonu, kawałku chrzanu, liściu wiśni, 2 ząbki czosnku.
Słoik wypełniam ogórkami, na wierzchu układam dodatki takie jak na spodzie słoików.
Wodę mieszam z solą, zalewam ogórki. Słoiki zamykam, odstawiam do kiszenia.Źródło: Kobieta i życie