Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki ze świeżym estragonem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10730
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10730
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Składniki
30 min • Porcja 11 kcal • Koszt słoika ok. 2,40 zł • Przepis na 1 słoik 1 l.
Ogórki, liście wiśni, koper, estragon opłukuję, chrzan obieram. Na dno słoików wkładam po gałązce kopru i estragonu, kawałku chrzanu, liściu wiśni, 2 ząbki czosnku.
Słoik wypełniam ogórkami, na wierzchu układam dodatki takie jak na spodzie słoików.
Wodę mieszam z solą, zalewam ogórki. Słoiki zamykam, odstawiam do kiszenia.Źródło: Kobieta i życie