Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki ze świeżym estragonem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25087
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25087
Składniki
30 min • Porcja 11 kcal • Koszt słoika ok. 2,40 zł • Przepis na 1 słoik 1 l.
Ogórki, liście wiśni, koper, estragon opłukuję, chrzan obieram. Na dno słoików wkładam po gałązce kopru i estragonu, kawałku chrzanu, liściu wiśni, 2 ząbki czosnku.
Słoik wypełniam ogórkami, na wierzchu układam dodatki takie jak na spodzie słoików.
Wodę mieszam z solą, zalewam ogórki. Słoiki zamykam, odstawiam do kiszenia.Źródło: Kobieta i życie