Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet (frittata) z łososiem"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 329
Składniki
Bób umyj pod bieżącą wodą. Pamiętaj, aby wybierać bób młody, zielony, bez plam, o przyjemnym, świeżym zapachu. Przełóż go do garnka, zalej zimną wodą (powinno być jej 2 razy więcej niż bobu), dodaj 1 łyżeczki cukru, zagotuj.
Gdy zacznie wrzeć, dodaj 1 łyżeczkę soli i gotuj jeszcze pod przykryciem do miękkości – 15-20 min. Ugotowany bób włóż na 2-3 min do miski z lodowatą wodą (dzięki temu ziarna zachowają zielony kolor), następnie osącz na sicie.
Wystudzone ziarna obierz z łupin i podziel na połówki. Łososia pokrój w paski. Koperek opłucz pod bieżącą wodą, osusz, drobno posiekaj.
Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę kremówkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Rozłóż bób oraz łososia, zalej masą śmietanowo-jajeczną.
W kilku miejscach do masy włóż serek. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C.
70 minut. Porcja: 320 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1835