Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet hiszpański z boczkiem"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 148
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 161
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 178
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 68
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 148
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 161
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 178
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 68
Składniki
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i zrumień. Dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki ugotuj w łupinach. Odcedź, przestudź i obierz. Następnie pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Jajka wbij do miseczki. Dopraw solą i pieprzem. Za pomocą trzepaczki całość energicznie roztrzep. Dymkę umyj i drobno pokrój. Następnie połącz z roztrzepanymi jajkami.
Ziemniaki wymieszaj z boczkiem i cebulą. Rozłóż na patelni i zalej jajkami. Smaż chwilę i wstaw do roz- grzanego piekarnika. Piecz ok. 6 minut w temp. 180 °C. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Na żywo