Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet hiszpański z boczkiem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413907
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413907
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2198
Składniki
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i zrumień. Dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki ugotuj w łupinach. Odcedź, przestudź i obierz. Następnie pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
Jajka wbij do miseczki. Dopraw solą i pieprzem. Za pomocą trzepaczki całość energicznie roztrzep. Dymkę umyj i drobno pokrój. Następnie połącz z roztrzepanymi jajkami.
Ziemniaki wymieszaj z boczkiem i cebulą. Rozłóż na patelni i zalej jajkami. Smaż chwilę i wstaw do roz- grzanego piekarnika. Piecz ok. 6 minut w temp. 180 °C. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Na żywo