Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z parówkami i szczypiorkiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w plasterki parówki. Dodaj posiekaną drobno cebulę dymkę i smaż, aż wszystko się zarumieni. Gdy wystygnie, dodaj posiekany szczypiorek.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij, dodaj łyżkę mleka. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i ostrej papryki. Na dużej patelni rozgrzej masło klarowane, przelej masę jajeczną i smaż, aż spód będzie rumiany, a wierzch lekko płynny.
Połóż na jednej połowie parówki z cebulą, złóż omlet i podsmażaj jeszcze pół minuty. Podawaj z sałatką z zielonej sałaty i kiełków.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień