Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z parówkami i szczypiorkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w plasterki parówki. Dodaj posiekaną drobno cebulę dymkę i smaż, aż wszystko się zarumieni. Gdy wystygnie, dodaj posiekany szczypiorek.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij, dodaj łyżkę mleka. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i ostrej papryki. Na dużej patelni rozgrzej masło klarowane, przelej masę jajeczną i smaż, aż spód będzie rumiany, a wierzch lekko płynny.
Połóż na jednej połowie parówki z cebulą, złóż omlet i podsmażaj jeszcze pół minuty. Podawaj z sałatką z zielonej sałaty i kiełków.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień