Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet ze szczawiem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32507
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32507
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 12 zł
Jajka wbij do miski, posól, popieprz, dodaj starty ser. Listki szczawiu umyj, oderwij od nich łodyżki i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj do masy jajeczno-serowej, wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię wylej połowę masy i smaż omlet na małym ogniu (przewróć go, gdy będzie rumiany od spodu). Powtórz czynność z drugim omletem. Gotowe posyp startym serem, dopraw do smaku, podziel na porcje.Źródło: Show