Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna potrawka z indykiem i brokułem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5794
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5794
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Warzywa umyć, brokuły podzielić na różyczki, obgotować krótko we wrzątku, odcedzić.
Mięso pokroić w paski, lekko oprószyć mąką. Cebulę i imbir obrać, pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć. Seler pokroić ukośnie.
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mięso, oprószyć cukrem, a gdy się skarmelizuje, dodać czosnek, imbir, cebulę, mrożone warzywa, seler, posiekane chili, brokuły, sosy i bulion.
Dusić kilka minut, posypać orzeszkami, uprażonymi na suchej patelni.
ok. 25 minut
Do dania bardzo pasuje kwaśny i aromatyczny dodatek. Podawaj je więc z ćwiartką umytej i wyparzonej limonki.Źródło: Twoje Imperium