Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna potrawka z indykiem i brokułem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Składniki
Warzywa umyć, brokuły podzielić na różyczki, obgotować krótko we wrzątku, odcedzić.
Mięso pokroić w paski, lekko oprószyć mąką. Cebulę i imbir obrać, pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć. Seler pokroić ukośnie.
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mięso, oprószyć cukrem, a gdy się skarmelizuje, dodać czosnek, imbir, cebulę, mrożone warzywa, seler, posiekane chili, brokuły, sosy i bulion.
Dusić kilka minut, posypać orzeszkami, uprażonymi na suchej patelni.
ok. 25 minut
Do dania bardzo pasuje kwaśny i aromatyczny dodatek. Podawaj je więc z ćwiartką umytej i wyparzonej limonki.Źródło: Twoje Imperium