Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna potrawka z indykiem i brokułem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35814
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 125
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 227
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 243
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35814
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 125
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 227
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 243
Składniki
Warzywa umyć, brokuły podzielić na różyczki, obgotować krótko we wrzątku, odcedzić.
Mięso pokroić w paski, lekko oprószyć mąką. Cebulę i imbir obrać, pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć. Seler pokroić ukośnie.
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mięso, oprószyć cukrem, a gdy się skarmelizuje, dodać czosnek, imbir, cebulę, mrożone warzywa, seler, posiekane chili, brokuły, sosy i bulion.
Dusić kilka minut, posypać orzeszkami, uprażonymi na suchej patelni.
ok. 25 minut
Do dania bardzo pasuje kwaśny i aromatyczny dodatek. Podawaj je więc z ćwiartką umytej i wyparzonej limonki.Źródło: Twoje Imperium