Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso marynowane w miodzie,wypełnione słodko pikantnym nadzieniem.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6396
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wymieszać 2 łyżki oleju z miodem,sokiem cytrynowym i curry w proszku.Filety opłukać,osuszyć.W każdym naciąć głęboką kieszeń.Mięso posmarować marynatą,odstawić na noc do lodówki.Śliwki namoczyć.
Rodzynki sparzyć,śliwki pokroić.Dodać do ryżu,doprawić pikantnie .Masą ryżową napełnić kieszenie w mięsie,spiąć wykałaczkami.Filety obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju,podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości[około 30 minut].