Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalny kociołek z indykiem"
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 62
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 101
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 67
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 62
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 56
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 101
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 67
Składniki
Czosnek oraz cebule obierz, pokrój w plasterki. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz i posiekaj. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w kosteczkę. Mięso opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, smaż je 5-7 minut, wyjmij. Na ten sam tłuszcz wrzuć cebule, czosnek i chili. Smaż 5 minut, oprósz curry. Ponownie dołóż mięso. Wsyp ryż. Zalej całość bulionem i duś ok. 40 minut, aż ziarenka ryżu i mięso będą miękkie. Pod koniec duszenia dodaj pomidory. Całość przypraw solą i pieprzem.
Mango rozetnij, wyjmij pestkę, miąższ obierz i pokrój w kosteczkę. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, mieszając. Przed podaniem ryż z mięsem posyp kosteczkami mango oraz płatkami migdałowymi. Danie udekoruj listkami kolendry.
Mango możesz zastąpić morelami albo rodzynkami. ok. 55 min. 1 porcja zawiera ok. 425 kcal. Ok. 4,10 zł za porcję.Źródło: Tina