Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ostra zapiekanka rybna"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1212
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1212
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Rybę umyć, podzielić na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem cytrynowym i 1 łyżką sosu sojowego i pieprzem. Marynatą skropić rybę, owinąć folią, schładzać 2-3 godz.
Warzywa umyć, z papryk usunąć nasiona. Paprykę pokroić w paski, cukinię w talarki, chili posiekać. Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, doprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Posypać grzankami, rozłożyć zamarynowaną rybę, zalać jajkami rozkłóconymi z resztą sosu sojowego. Zapiekać 30 min w temp. 200oC. Posypać natką.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium