Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne na niespodziewane party.Z ciasta wychodzi około 40 szt.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem(pędzelkiem) z jednej strony,posypujemy startym drobno parmezanem,lekko przyklepujemy ręką,żeby ser się przykleił. Odwracamy na drugą stronę i również smarujemy jajkiem,posypujemy sezamem i lekko przyklepujemy. Kroimy paski długości 15cm i szerokości 1cm , skręcamy w spiralę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 10 minut aż się zarumienią