Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki z dorsza"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny i gotuj przez pięć minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wstaw na 20 minut do lodówki.
Schłodzone kawałki ryby obtocz najpierw w jajku, a później w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu do zbrązowienia. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo