Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panga w cieście naleśnikowym"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2314
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2314
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł
Z mąki, połowy szklanki wody i jajka robimy ciasto jak na naleśniki, czyli o konsystencji śmietany.
Rybne filety lekko solimy i posypujemy pieprzem. Panierujemy w cieście i obustronnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
zalewy: wodę, oliwę, ocet, koncentrat pomidorowy, ketchup, sól i cukier gotujemy.
Cebule kroimy w piórka, osączoną z zalewy paprykę i ogórki w paseczki. Rybę i warzywa układamy warstwami w głębszym naczyniu, zalewamy gorącą zalewą i ochładzamy całą noc.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 21,9 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 7 gŹródło: Rewia