Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panierowana mozzarella"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
Składniki
Olej wlej do wysokiego garnka i mocno rozgrzej. Kulki obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzucaj na głęboki tłuszcz i smaż około minuty. Następnie wyjmij i układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj całe gałązki natki pietruszki i krótko podsmaż. Możesz oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mozzarellę podawaj na ciepło z konfiturą żurawinową. Posyp podsmażoną natką pietruszki.Źródło: Na żywo