Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowana mozzarella

Panierowana mozzarella

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14903

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Panierowana mozzarella"

Składniki

  • paczka mozzarelli w kształcie małych kulek
  • szklanka oleju
  • 4 łyżki mąki
  • jajko
  • bułka tarta
  • konfitura z żurawiną
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • łyżka masła
  • kolorowy pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Olej wlej do wysokiego garnka i mocno rozgrzej. Kulki obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzucaj na głęboki tłuszcz i smaż około minuty. Następnie wyjmij i układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz.

  2. Na patelni rozpuść masło. Dodaj całe gałązki natki pietruszki i krótko podsmaż. Możesz oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mozzarellę podawaj na ciepło z konfiturą żurawinową. Posyp podsmażoną natką pietruszki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń