Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panierowana mozzarella"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1172
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1172
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Olej wlej do wysokiego garnka i mocno rozgrzej. Kulki obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzucaj na głęboki tłuszcz i smaż około minuty. Następnie wyjmij i układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj całe gałązki natki pietruszki i krótko podsmaż. Możesz oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mozzarellę podawaj na ciepło z konfiturą żurawinową. Posyp podsmażoną natką pietruszki.Źródło: Na żywo