Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tahini z dynią i soczewicą"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5393
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5393
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Składniki
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 180
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Wydrążoną dynię pokrój, rozłóż na blaszce, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 minut.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Dolej pół szklanki zimnej wody.
Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki. Dorzuć dynię i ponownie zmiksuj.Źródło: Super TV