Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tahini z dynią i soczewicą"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4571
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1205
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4571
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1205
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 180
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Wydrążoną dynię pokrój, rozłóż na blaszce, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 minut.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Dolej pół szklanki zimnej wody.
Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki. Dorzuć dynię i ponownie zmiksuj.Źródło: Super TV