Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tahini z dynią i soczewicą"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414621
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 180
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Wydrążoną dynię pokrój, rozłóż na blaszce, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 minut.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Dolej pół szklanki zimnej wody.
Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki. Dorzuć dynię i ponownie zmiksuj.Źródło: Super TV