Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta twarogowa"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 46
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 145
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 66
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 631
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 46
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 145
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 66
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 631
Składniki
na ciasto wymieszaj, wyrób, odstaw na kilka godzin. Ponownie wyrób, włóż do formy, odstaw w ciepłe miejsce. Piecz w temperaturze 180°C przez godzinę. Chleb wyjmij, ostudź, pokrój na kromki.
Rzodkiew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek posiekaj. Suszone pomidory pokrój w maleńką kosteczkę. Ser wymieszaj z osączoną z soku rzodkwią, szczypiorkiem, połową pomidorów, solą i pieprzem. Pastę kładź na kromki chleba, posyp szczypiorkiem i pomidorami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień