Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta twarogowa"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 896
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 896
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
na ciasto wymieszaj, wyrób, odstaw na kilka godzin. Ponownie wyrób, włóż do formy, odstaw w ciepłe miejsce. Piecz w temperaturze 180°C przez godzinę. Chleb wyjmij, ostudź, pokrój na kromki.
Rzodkiew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek posiekaj. Suszone pomidory pokrój w maleńką kosteczkę. Ser wymieszaj z osączoną z soku rzodkwią, szczypiorkiem, połową pomidorów, solą i pieprzem. Pastę kładź na kromki chleba, posyp szczypiorkiem i pomidorami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień