Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z makrelą, papryką i kukurydzą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Z makreli wyjmij ości, pokrój na kawałki. Ogórki, kukurydzę, paprykę, szczypior i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę.
Śmietanę wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Wszystkie pasty wymieszaj, dodaj sos śmietanowo-jogurtowy. Całość wymieszaj. Kładź na kromki chleba, dekoruj szczypiorkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień