Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 28.10.2009
Odsłon: 1818
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
ŚMIETANĘ MIESZAMY Z DRÓŻDŻAMI, CUKREM, SOLA I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. DODAJEMY MĄKĘ I MASŁO, WYRABIAMY CIASTO. NA GODZINĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI.
CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY, KROIMY NA CIENKIE PROSTOKĄTY, OWIJAMY NIMI PARÓWKI. SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PASZTECIKI UKŁADAMY NA WYSMAROWANEJ OLEJEM BLASZE. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180-190 st. C I PIECZEMY OK 30 MINUT. PRZED PIECZENIEM MOŻEMY POSYPAĆ PASZTECIKI SEZAMEM LUB ŁUSKANYM SŁONECZNIKIEM.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 28 października 2009Zgłoś do usunięcia
12 parówek to chyba dla więcej niż dla 2-4 osób ;) ale przepis brzmi przepysznie, będę musiała go kiedyś wypróbować :)0 Kto głosował? | Odpowiedz