Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TO ŚWIETNY POMYSŁ NA CIEPŁĄ KOLACJĘ. PASZTECIKI SA ŁATWE DO ZROBIENIA I WSZYSTKIM SMAKUJĄ.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416291
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2836
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416291
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2836
Składniki
ŚMIETANĘ MIESZAMY Z DRÓŻDŻAMI, CUKREM, SOLA I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. DODAJEMY MĄKĘ I MASŁO, WYRABIAMY CIASTO. NA GODZINĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI.
CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY, KROIMY NA CIENKIE PROSTOKĄTY, OWIJAMY NIMI PARÓWKI. SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PASZTECIKI UKŁADAMY NA WYSMAROWANEJ OLEJEM BLASZE. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180-190 st. C I PIECZEMY OK 30 MINUT. PRZED PIECZENIEM MOŻEMY POSYPAĆ PASZTECIKI SEZAMEM LUB ŁUSKANYM SŁONECZNIKIEM.