Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TO ŚWIETNY POMYSŁ NA CIEPŁĄ KOLACJĘ. PASZTECIKI SA ŁATWE DO ZROBIENIA I WSZYSTKIM SMAKUJĄ.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4353
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4353
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Składniki
ŚMIETANĘ MIESZAMY Z DRÓŻDŻAMI, CUKREM, SOLA I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. DODAJEMY MĄKĘ I MASŁO, WYRABIAMY CIASTO. NA GODZINĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI.
CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY, KROIMY NA CIENKIE PROSTOKĄTY, OWIJAMY NIMI PARÓWKI. SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PASZTECIKI UKŁADAMY NA WYSMAROWANEJ OLEJEM BLASZE. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180-190 st. C I PIECZEMY OK 30 MINUT. PRZED PIECZENIEM MOŻEMY POSYPAĆ PASZTECIKI SEZAMEM LUB ŁUSKANYM SŁONECZNIKIEM.