Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość łatwe do wykonania i syte :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2907
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2907
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Przyprawiamy mięso, następnie smażymy. Warzywa kroimy w kostkę. Również smażymy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Ciasto rozwijamy i tniemy na dwie duże części. Następnie nakładamy farsz. Sypiemy serek. Ciasto składamy na pół, sklejając brzegi. Pieczemy w piekarniku wg zaleceń na opakowaniu ciasta francuskiego. ( ja piekłam w 200 stopniach cos koło 20 min- najlepiej doglądać). Smacznego!!!!