Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość łatwe do wykonania i syte :)
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5049
Polecam.
Odsłon: 319
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 342
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 302
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5049
Polecam.
Odsłon: 319
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 342
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 302
Składniki
Przyprawiamy mięso, następnie smażymy. Warzywa kroimy w kostkę. Również smażymy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Ciasto rozwijamy i tniemy na dwie duże części. Następnie nakładamy farsz. Sypiemy serek. Ciasto składamy na pół, sklejając brzegi. Pieczemy w piekarniku wg zaleceń na opakowaniu ciasta francuskiego. ( ja piekłam w 200 stopniach cos koło 20 min- najlepiej doglądać). Smacznego!!!!