Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kaczki"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1036
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1036
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Składniki
Filety opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon.
Zanurz w marynacie wykonanej z porto, winiaku oraz soku z pomarańczy i otartej z niej skórki.
Wstaw mięso na noc do lodówki. Następnego dnia zmiksuj je z większą częścią słoniny (ok. 2/3), jajkiem i masłem. Dopraw całość solą i pieprzem.
Formę pasztetową wyłóż resztą słoniny, pokrojoną w cienkie plasterki i wypełnij masą z kaczki.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 70-80 minut. Podawaj z żurawiną.
Czas: 120 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV