Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pęczak z botwinką"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 533
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Buraki zawiń w folię aluminiową i piecz ok. 30 min. Wyjmij, wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na głębszej patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj kaszę, podsmaż chwilę i wlej sok. Mieszaj, aż kasza wchłonie płyn. Dodaj buraki i liść laurowy. Stopniowo podlewaj bulionem.
Gotuj, aż kasza będzie miękka na zewnątrz i nieco twarda w środku. Dodaj łyżkę masła, szczypior i dopraw.Źródło: Takie jest życie