Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pęczak z botwinką"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 56
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 116
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 154
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 56
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 116
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 154
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Buraki zawiń w folię aluminiową i piecz ok. 30 min. Wyjmij, wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na głębszej patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj kaszę, podsmaż chwilę i wlej sok. Mieszaj, aż kasza wchłonie płyn. Dodaj buraki i liść laurowy. Stopniowo podlewaj bulionem.
Gotuj, aż kasza będzie miękka na zewnątrz i nieco twarda w środku. Dodaj łyżkę masła, szczypior i dopraw.Źródło: Takie jest życie