Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 809
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22322
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 809
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22322
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron i szpinak (2 osobne garnki) solimy i gotujemy makaron według zaleceń producenta szpinak również według tego co pisze na opakowaniu z reguły jest to ok 15 min. w między czasie gdy woda jest wstawiona na makaron i szpinak przygotowujemy nasze składniki na nasz sos. Filet z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Potrzebne będą nam dwie patelnie obie rozgrzewamy na palniku z masłem na jedną z nich dajemy kostkę rosołową, gdy się rozpuści wrzucamy fileta z kurczaka i smażymy. Na drugiej patelni smażymy cebulę na złoty kolor, a następnie dodajemy do niej pieczarki uprzednio pokrojone, smażymy do momentu ,aż woda z naszych pieczarek odparuje Następnie dodajemy podsmażony filet. Podsmażamy razem przez 1min. A następnie dodajemy szpinak( ugotowany i odcedzony) oraz śmietanę. Ogrzewamy na małym ogniu doprawiając do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być gęstej kremowej konsystencji.
W kolejnym etapie należy połączyć makaron z sosem najlepiej zrobić to w wysokim naczyniu. Dobrze wymieszać, można podawać. Życzę smacznego :)