Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przyrządza się błyskawicznie. Jest to pomysł na lekki, dietetyczny, pełen witamin i przede wszystkim smaczny obiad :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8583
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8583
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, pora pokroić w 1 cm plastry. Warzywa dokładnie umyć.
Do gotującej się, osolonej wody wrzucić brukselki. Po ok. 2 min dorzucić do nich pora. Po ok. 2 min wrzucić jeszcze brokuły i gotować jeszcze ok. 4 min. Warzywa wyjąć z wody. W tej samej wodzie ugotować makaron al dante.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie. Jak zacznie się lekko złocić dodać pokrojony drobno czosnek i po chwili wrzucić mrożony groszek. Dusić ok. 3min. W tym czasie brukselki pokroić na ćwiartki, duże różyczki brokułów pokroić na mniejsze części, a plastry pora przekroić na pół. Jak groszek zmięknie dodać warzywa.
Przyprawić solą ziołową, tymiankiem, bazylia i natka pietruszki. Wszystko wymieszać i smażyć na małym ogniu ok. 2 min. Potem dodać ugotowany makaron, wymieszać i podsmażyć jeszcze 1 min. Gotowe, smacznego!