Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przyrządza się błyskawicznie. Jest to pomysł na lekki, dietetyczny, pełen witamin i przede wszystkim smaczny obiad :)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99099
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99099
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, pora pokroić w 1 cm plastry. Warzywa dokładnie umyć.
Do gotującej się, osolonej wody wrzucić brukselki. Po ok. 2 min dorzucić do nich pora. Po ok. 2 min wrzucić jeszcze brokuły i gotować jeszcze ok. 4 min. Warzywa wyjąć z wody. W tej samej wodzie ugotować makaron al dante.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie. Jak zacznie się lekko złocić dodać pokrojony drobno czosnek i po chwili wrzucić mrożony groszek. Dusić ok. 3min. W tym czasie brukselki pokroić na ćwiartki, duże różyczki brokułów pokroić na mniejsze części, a plastry pora przekroić na pół. Jak groszek zmięknie dodać warzywa.
Przyprawić solą ziołową, tymiankiem, bazylia i natka pietruszki. Wszystko wymieszać i smażyć na małym ogniu ok. 2 min. Potem dodać ugotowany makaron, wymieszać i podsmażyć jeszcze 1 min. Gotowe, smacznego!