Dania główne Przepis na:
Penne ze szpinakiem i serem lazur

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1
Dodano: 07.08.2010
Odsłon: 948
Składniki
- szpinak mrozony rozdrobniony, pół tabliczki
- ser lazur lub Gorgonzola, 200 g
- Makaron penne, pol opakowania
- pieprz
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Gotujemy makaron na al dente. Szpinak nie rozmrozony smarzymy na patelni do konsystencji plynnej.Kroimy ser by byl w mniejszych kawalakach i dodajemy do szpinaku.Ser sie topi i tworzy sie jednolita konsystencja sosu.
-
Odsedzamy makaron dodajemy soso i wszytsko mieszamy .
-
Mozna dodac troszke czosnku jesli chcemy zeby byl bardziej pikantny. Mozemy rowniez posypac parmezanem
Komentarze do przepisu (0)