Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Perski kociołek"
Sezon urlopowy nieubłaganie dobiega końca, a za oknem króluje już jesienna au...
Odsłon: 11310
Szukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu pon...
Odsłon: 249
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 132
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1460
Szukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu pon...
Odsłon: 249
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 132
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1460
Składniki
ok. 60 minut
Jarmuż oczyścić, opłukać, zalać wrzątkiem i gotować około 5 minut. Dobrze odsączyć na sicie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dołożyć kaszę jęczmienną. Krótko razem podsmażyć. Oprószyć solą i pieprzem.
Zalać bulionem warzywnym, doprowadzić do wrzenia, dorzucić rodzynki. Potem zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 20-30 minut.
Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Dodać je do składników w garnku razem z jarmużem, krótko przed końcem gotowania. Całość przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, kuminem oraz curry. Przed podaniem udekorować kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1586
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 289