Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane"

Składniki

  • 1/2 kg dużych pieczarek
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 2 cebule dymki (ze szczypiorem)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • kilka liści sałaty karbowanej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczarki faszerowane

Przygotowanie

  1. Grzyby umyć, oczyścić, trzony wyciąć i posiekać. Cebule i paprykę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać paprykę, pokrojone trzony pieczarek i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

  2. Ziemniaki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać z papryką i cebulą. Natkę pietruszki opłukać, posiekać, dodać do nadzienia. Wypełnić nim na kopiasto kapelusze pieczarek, obsypać tartym serem.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na 30 min. Podawać gorące, talerze udekorować umytą i osuszoną sałatą.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń