Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 836
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 508
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 836
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 508
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, trzony wyciąć i posiekać. Cebule i paprykę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać paprykę, pokrojone trzony pieczarek i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Ziemniaki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać z papryką i cebulą. Natkę pietruszki opłukać, posiekać, dodać do nadzienia. Wypełnić nim na kopiasto kapelusze pieczarek, obsypać tartym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na 30 min. Podawać gorące, talerze udekorować umytą i osuszoną sałatą.Źródło: Twoje Imperium