Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przyrządzeniu pyszna zupka.
Pieczarki poddusić z 1/2 cebuli i porem pokrojonym w plasterki.
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce /grube oczka/ i ugotować w bulionie razem z ryżem, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodać pieczarki.
Z mięsa mielonego, 1/2 cebuli, jajka i kaszy manny zrobić masę, przyprawić solą i pieprzem lub vegetą - konsystencja jak na kotlety mielone. Małą łyżeczką maczaną w wodzie nabierać masę i rzucać na gotującą się zupę. Gotować aż kulki mięsne będą miękkie.
Zrobić zasmażkę z masła i mąki i dodać na koniec do zupy. Doprawić do smaku.Posypać zieleniną.
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11410
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 147
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 18
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 396
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11410
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 147
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 18
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 396
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 67
Składniki
Pieczarki poddusić z 1/2 cebuli i porem pokrojonym w plasterki.
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce /grube oczka/ i ugotować w bulionie razem z ryżem, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodać pieczarki.
Z mięsa mielonego, 1/2 cebuli, jajka i kaszy manny zrobić masę, przyprawić solą i pieprzem lub vegetą - konsystencja jak na kotlety mielone. Małą łyżeczką maczaną w wodzie nabierać masę i rzucać na gotującą się zupę. Gotować aż kulki mięsne będą miękkie.
Zrobić zasmażkę z masła i mąki i dodać na koniec do zupy. Doprawić do smaku.Posypać zieleniną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 18
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 17