Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z boczku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Pieczarki obierz, pokrój. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw. Czosnek posiekaj.
Boczek zmiel. Dodaj pieczarki i czosnek, starty ser, wlej mleko. Wyrób, przypraw. Masą napełnij natłuszczoną formę. Do środka wetknij jajka. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2,60 zł.
Przepis przysłała Edyta Żakowska z Kętrzyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie