Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona golonka"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Składniki
Golonki umyć, osuszyć. Skórkę każdej ponacinać w grubą kostkę. Natrzeć porządnie tłuczonym jałowcem, solą i pieprzem. Pozostawić w przyprawach na noc w lodówce.
Cebule obrać, pokroić w cienkie plasterki. Golonki obsmażyć na smalcu, pod koniec smażenia dodać cebulę (powinna się tylko lekko zrumienić). Przełożyć mięso i cebulę do brytfanki. Piec godzinę w temperaturze 220°C. Podczas pieczenia polewać golonki piwem i wytwarzającym się sosem.
Po godzinie zwiększyć temperaturę do 250°C i piec jeszcze 25 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze na 10-15 minut. Wyjąć golonki, sos zagęścić mąką i zagotować. Polać mięso sosem piwnym.
Danie podawaj z ciemnym pieczywem, gotowanymi warzywami i tartym chrzanem, ewentualnie posypane świeżym tymiankiem.
ok. 2 godzinyŹródło: Twoje Imperium