Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z jabłkami"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Zimne masło posiekaj, połącz z serem białym i dokładnie wymieszaj z mąką i szczyptą soli. Całość zagnieć, uformuj kulę, po czym zawiń ją w folię spożywczą i włóż na pół godziny do zamrażarki.
W tym czasie przygotuj farsz: jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zasyp cukrem, odstaw na chwilę, a następnie dokładnie wymieszaj razem z sokiem, który puściły.
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, nałóż na nie po porcji farszu i zlep boki.
Wstaw pierożki do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz, aż zrobią się złote.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax