Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z jabłkami"
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 938
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 325
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 938
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 325
Składniki
Zimne masło posiekaj, połącz z serem białym i dokładnie wymieszaj z mąką i szczyptą soli. Całość zagnieć, uformuj kulę, po czym zawiń ją w folię spożywczą i włóż na pół godziny do zamrażarki.
W tym czasie przygotuj farsz: jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zasyp cukrem, odstaw na chwilę, a następnie dokładnie wymieszaj razem z sokiem, który puściły.
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, nałóż na nie po porcji farszu i zlep boki.
Wstaw pierożki do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz, aż zrobią się złote.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax