Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone soczewiaki"
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 141
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7622
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 141
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7622
Składniki
Ziemniaki ugotuj, odcedź i ostudź, następnie przeciśnij przez praskę.
Rozpuść w mleku drożdże, cukier i łyżkę mąki. Odstaw na 15 minut. Powstały tak zaczyn dodaj do ziemniaków wraz z resztą mąki i łyżką soli. Wymieszaj na ciasto. Przełóż do miski posmarowanej masłem, przykryj i odstaw na godzinę.
Posiekaj cebulę, marchew utrzyj na tarce. Zrumień warzywa na maśle. Wsyp na patelnię soczewicę, zalej bulionem, dodaj paprykę i majeranek. Gotuj, aż soczewica zmięknie, a bulion się zredukuje. Przypraw solą i pieprzem. Ostudź.
Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na grub. 1/2 cm. Wykrój z niego kółka. Na każde kółko wyłóż łyżkę farszu, po czym zaklej je jak pierogi. Ułóż soczewiaki na blasze wyłożonej pergaminem. Posmaruj resztą masła, posyp czarnym sezamem. 5 Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż się zezłocą.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ciasto Estradowiec
Dania główne
Kotlety szypra
Dania główne
Postny obiad (wegetariański)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Ciasto Estradowiec
Ciasto estradowiec to nic innego jak tradycyjne amerykańskie ciasto ananasowe...
Odsłon: 6
Kotlety szypra
Jest to świetna propozycja obiadowa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Siek...
Odsłon: 1145