Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 615
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 615
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 774
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Naciąć ziemniaki w kilku miejscach, otoczyć w oliwie z oliwek a następnie posypać solą. Tak przygotowane, włożyć do piekarnika. Piec do momentu aż nabiorą brązowo - złoty kolor (ok 60min). Po wyjęciu, posypać żółtym serem i pieprzem. Podawać z masłem.