Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony dorsz"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Składniki
Umyte i wypatroszone dorsze natrzyj przyprawą do ryb i obficie skrop cytryną. Na środku ułóż przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i rozsmaruj masło. Odstaw na godzinę do lodówki.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plasterki.
Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, obłóż natką pietruszki, warzywami i szczelnie zawiń folią.
Piecz na mocno rozgrzanym grillu około 25 minut.
30 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 200
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV