Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony dorsz"
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4189
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33932
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9724
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4189
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33932
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9724
Składniki
Umyte i wypatroszone dorsze natrzyj przyprawą do ryb i obficie skrop cytryną. Na środku ułóż przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i rozsmaruj masło. Odstaw na godzinę do lodówki.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plasterki.
Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, obłóż natką pietruszki, warzywami i szczelnie zawiń folią.
Piecz na mocno rozgrzanym grillu około 25 minut.
30 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 200
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV