Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony dorsz

Pieczony dorsz

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 15

Smaczny pomysł na "Pieczony dorsz"

Składniki

  • 2 małe dorsze bez głowy
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • seler
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • cytryna
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • przyprawa do ryb
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczony dorsz

Przygotowanie

  1. Umyte i wypatroszone dorsze natrzyj przyprawą do ryb i obficie skrop cytryną. Na środku ułóż przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i rozsmaruj masło. Odstaw na godzinę do lodówki.

  2. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plasterki.

  3. Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, obłóż natką pietruszki, warzywami i szczelnie zawiń folią.

  4. Piecz na mocno rozgrzanym grillu około 25 minut.

  5. 30 min

  6. Stopień trudności: średnie

  7. Kalorie: 200

  8. Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń