Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony dorsz"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Umyte i wypatroszone dorsze natrzyj przyprawą do ryb i obficie skrop cytryną. Na środku ułóż przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i rozsmaruj masło. Odstaw na godzinę do lodówki.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w plasterki.
Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, obłóż natką pietruszki, warzywami i szczelnie zawiń folią.
Piecz na mocno rozgrzanym grillu około 25 minut.
30 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 200
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV