Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z borówkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę przesiej na stół, dodaj miękkie masło, jajko i żółtka. Wsyp sól. Zacznij zagniatać, dolewając powoli wodę, aż powstanie elastyczne ciasto. Włóż je do woreczka, zawiąż i odłóż na 20 minut.
Borówki umyj, osusz, przełóż do miski i rozgnieć dokładnie widelcem lub zmiksuj. Dodaj serek, cukier puder i esencję. Wymieszaj.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wytnij szklanką kółka i na każde nałóż po łyżeczce nadzienia. Zlep po bokach i wrzucaj partiami na lekko osolony wrzątek. Gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Owoce na sos rozgnieć, wrzuć do garnuszka. Podgrzewaj, aż puszczą sok, dodaj cukier i miód. Zagotuj. Polej ugotowane pierogi.
Prosto z piekarnika
Jeśli zostanie trochę pierogów, ułóż je w formie, posyp owocami i cukrem. Zapiecz.Źródło: Naj