Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z buraczkami"
Cześć! Podaję Wam mój przepis na pyszny i zdrowy dodatek do obiadu, jakim są...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 430
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 430
Składniki
Grzyby moczę przez noc w małej ilości wody. Buraki szoruję pod bieżącą wodą, wycieram do sucha, zawijam w folię aluminiową (każdy osobno). Wkładam je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piekę przez godzinę, aż będą miękkie. Potem studzę je i obieram z łupinek, drobno ścieram.
Grzyby gotuję do miękkości, odcedzam, drobno siekam. Mieszam je z burakami oraz łyżką stopionego masła. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
Z mąki, żółtka, miękkiego masła, wody oraz sporej szczypty soli zagniatam jednolite, elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkowuję je i wycinam szklanką kółka. Na środek każdego krążka nakładam łyżeczkę farszu. Mocno zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w posolonym wrzątku kilka minut od momentu wypłynięcia. Pozostałe cebule obieram, grubo siekam, lekko rumienię je na oliwie. Pierogi podaję polane cebulką.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 46
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 61