Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z buraczkami"
Grzyby moczę przez noc w małej ilości wody. Buraki szoruję pod bieżącą wodą, wycieram do sucha, zawijam w folię aluminiową (każdy osobno). Wkładam je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piekę przez godzinę, aż będą miękkie. Potem studzę je i obieram z łupinek, drobno ścieram.
Grzyby gotuję do miękkości, odcedzam, drobno siekam. Mieszam je z burakami oraz łyżką stopionego masła. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
Z mąki, żółtka, miękkiego masła, wody oraz sporej szczypty soli zagniatam jednolite, elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkowuję je i wycinam szklanką kółka. Na środek każdego krążka nakładam łyżeczkę farszu. Mocno zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w posolonym wrzątku kilka minut od momentu wypłynięcia. Pozostałe cebule obieram, grubo siekam, lekko rumienię je na oliwie. Pierogi podaję polane cebulką.Źródło: Naj
Buraczki zamknięte w słoikach na zimowy barszczyk zapraszam po przepis.
Odsłon: 721
Kto lubi pierogi ręka do góry, dziś wymyśliłam nową wersję pierogów na którą...
Odsłon: 2724
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 18
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 32
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 18
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 32
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 32
Składniki
Grzyby moczę przez noc w małej ilości wody. Buraki szoruję pod bieżącą wodą, wycieram do sucha, zawijam w folię aluminiową (każdy osobno). Wkładam je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piekę przez godzinę, aż będą miękkie. Potem studzę je i obieram z łupinek, drobno ścieram.
Grzyby gotuję do miękkości, odcedzam, drobno siekam. Mieszam je z burakami oraz łyżką stopionego masła. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
Z mąki, żółtka, miękkiego masła, wody oraz sporej szczypty soli zagniatam jednolite, elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkowuję je i wycinam szklanką kółka. Na środek każdego krążka nakładam łyżeczkę farszu. Mocno zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w posolonym wrzątku kilka minut od momentu wypłynięcia. Pozostałe cebule obieram, grubo siekam, lekko rumienię je na oliwie. Pierogi podaję polane cebulką.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 149
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 27