Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z gruszką"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4183
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4183
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starty miąższ zawiń w czystą ściereczkę i dokładnie odciśnij sok. Następnie wymieszaj ze startym serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Nadzienie wstaw do lodówki. Mąkę połącz z solą i jajkami. Zagnieć ciasto i zawiń je w ściereczkę. Potem podziel na kilka części i rozwałkuj na cienkie placki. Połowę każdego posmaruj białkiem. Nakładaj po łyżce nadzienia w odstępach około 3 cm i przykryj drugą połową ciasta.
Palcami dociśnij przestrzenie pomiędzy nadzieniem. Kieliszkiem wytnij kółka (farsz musi znajdować się pośrodku każdego z nich). Gotuj w osolonym wrzątku przez 3 minuty.Źródło: Na żywo