Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z gruszką"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 641
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 790
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 654
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 60
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 641
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 790
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 654
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 60
Składniki
Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starty miąższ zawiń w czystą ściereczkę i dokładnie odciśnij sok. Następnie wymieszaj ze startym serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Nadzienie wstaw do lodówki. Mąkę połącz z solą i jajkami. Zagnieć ciasto i zawiń je w ściereczkę. Potem podziel na kilka części i rozwałkuj na cienkie placki. Połowę każdego posmaruj białkiem. Nakładaj po łyżce nadzienia w odstępach około 3 cm i przykryj drugą połową ciasta.
Palcami dociśnij przestrzenie pomiędzy nadzieniem. Kieliszkiem wytnij kółka (farsz musi znajdować się pośrodku każdego z nich). Gotuj w osolonym wrzątku przez 3 minuty.Źródło: Na żywo