Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1450
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1450
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 393
Składniki
Kapustę przepłukać, odcisnąć, posiekać, ugotować w niewielkiej ilości wody. Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej godzinę, odcedzić, ugotować w małej ilości wody, wraz z wywarem dodać do kapusty, poddusić, wystudzić.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać do kapusty.
Farsz doprawić solą, pieprzem, wystudzić.
Mąkę przesiać, połączyć z 500 ml ciepłej wody, 1 łyżką masła, szczyptą soli, zagnieść elastyczne ciasto, odstawić na ok. 20 min, potem cienko rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.
Na każdy nakładać po 1 łyżeczce farszu, dobrze skleić brzegi. Gotowe pierogi wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 2 min od wypłynięcia.
Do ciasta pierogowego możesz dodać jajko. Gotowe podawaj z podsmażoną cebulką lub sosem grzybowym zabielonym śmietaną.
ok. 160 minutŹródło: Twoje Imperium