Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sa pyszne!smakuja jak pierogi ruskie ale jest jedna roznica-pierogi gotujemy a pierozance smazymy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Składniki
ziemniaki gotujemy,studzimy i gnieciemy.Cebule kroimy w kostke ipodsmazamy na zloty kolor(na oleju).dodajemy do ziemniakow i sera i mieszamy,doprawiamy sola i pieprzem.skladniki ciasta mieszamy i wyrabiamy,formujemy je i wycinamy krazki np.szklanka,krazki rozwalkujemy na cienkie kola.farsz nakladamy na ciasto brzegi zawijamy formujac okragle placuszki.tak oto przygotowane pierozance smazymy na mocno rozgzanym oleju na zloty kolor po obu stronach.