Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sa pyszne!smakuja jak pierogi ruskie ale jest jedna roznica-pierogi gotujemy a pierozance smazymy.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1344
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1344
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 268
Składniki
ziemniaki gotujemy,studzimy i gnieciemy.Cebule kroimy w kostke ipodsmazamy na zloty kolor(na oleju).dodajemy do ziemniakow i sera i mieszamy,doprawiamy sola i pieprzem.skladniki ciasta mieszamy i wyrabiamy,formujemy je i wycinamy krazki np.szklanka,krazki rozwalkujemy na cienkie kola.farsz nakladamy na ciasto brzegi zawijamy formujac okragle placuszki.tak oto przygotowane pierozance smazymy na mocno rozgzanym oleju na zloty kolor po obu stronach.