Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sa pyszne!smakuja jak pierogi ruskie ale jest jedna roznica-pierogi gotujemy a pierozance smazymy.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 848
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 848
Składniki
ziemniaki gotujemy,studzimy i gnieciemy.Cebule kroimy w kostke ipodsmazamy na zloty kolor(na oleju).dodajemy do ziemniakow i sera i mieszamy,doprawiamy sola i pieprzem.skladniki ciasta mieszamy i wyrabiamy,formujemy je i wycinamy krazki np.szklanka,krazki rozwalkujemy na cienkie kola.farsz nakladamy na ciasto brzegi zawijamy formujac okragle placuszki.tak oto przygotowane pierozance smazymy na mocno rozgzanym oleju na zloty kolor po obu stronach.