Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sa pyszne!smakuja jak pierogi ruskie ale jest jedna roznica-pierogi gotujemy a pierozance smazymy.
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18936
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 386
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 77
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 45
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18936
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 386
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 77
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 45
Składniki
ziemniaki gotujemy,studzimy i gnieciemy.Cebule kroimy w kostke ipodsmazamy na zloty kolor(na oleju).dodajemy do ziemniakow i sera i mieszamy,doprawiamy sola i pieprzem.skladniki ciasta mieszamy i wyrabiamy,formujemy je i wycinamy krazki np.szklanka,krazki rozwalkujemy na cienkie kola.farsz nakladamy na ciasto brzegi zawijamy formujac okragle placuszki.tak oto przygotowane pierozance smazymy na mocno rozgzanym oleju na zloty kolor po obu stronach.