Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Rybę ugotuj na parze i drobno posiekaj, podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój, por posiekaj. Całość połącz z kozim twarożkiem i natką. Wymieszaj z przestudzoną rybą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto pokrój na 12 kwadratów około 12x12 cm. Na środek kwadratu połóż łyżkę farszu. Zlep pierogi. Dociśnij widelcem i odłóż na blachę wyłożoną papierem. Żółtko wymieszaj z łyżką wody i po- smaruj pierożki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 15 minut na złoty kolor.Źródło: Na żywo