Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7577
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2635
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7577
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2635
Składniki
Rybę ugotuj na parze i drobno posiekaj, podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój, por posiekaj. Całość połącz z kozim twarożkiem i natką. Wymieszaj z przestudzoną rybą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto pokrój na 12 kwadratów około 12x12 cm. Na środek kwadratu połóż łyżkę farszu. Zlep pierogi. Dociśnij widelcem i odłóż na blachę wyłożoną papierem. Żółtko wymieszaj z łyżką wody i po- smaruj pierożki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 15 minut na złoty kolor.Źródło: Na żywo