Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki z ciasta francuskiego

Pierożki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"

Składniki

  • 50 dag ciasta francuskiego
  • 20 dag twarożku z koziego sera
  • 30 dag filetu z dorsza
  • czerwona papryka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • połowa pora
  • sól
  • pieprz
  • żółtko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierożki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Rybę ugotuj na parze i drobno posiekaj, podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój, por posiekaj. Całość połącz z kozim twarożkiem i natką. Wymieszaj z przestudzoną rybą, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Ciasto pokrój na 12 kwadratów około 12x12 cm. Na środek kwadratu połóż łyżkę farszu. Zlep pierogi. Dociśnij widelcem i odłóż na blachę wyłożoną papierem. Żółtko wymieszaj z łyżką wody i po- smaruj pierożki.

  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 15 minut na złoty kolor.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń