Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki z wątróbką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4005
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415715
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4005
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415715
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Składniki
Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.
Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.
Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.Źródło: Dobry Tydzień