Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki z wątróbką

Pierożki z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12890

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Pierożki z wątróbką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierożki z wątróbką

Przygotowanie

  1. Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.

  2. Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.

  3. Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń