Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki z wątróbką"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1164
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4819
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1465
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1164
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4819
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1465
Składniki
Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.
Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.
Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.Źródło: Dobry Tydzień