Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki z wątróbką"
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Składniki
Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.
Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.
Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.Źródło: Dobry Tydzień