Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki ze szpinakiem i serami"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 994
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3965
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19062
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 994
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3965
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19062
Składniki
Szpinak opłucz i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Odparuj wodę i posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i podsmaż. Sery pokrusz do miski, dodaj szpinak, cebulkę, miętę i koperek. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Wlej roztrzepane jajko i dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy ułóż 3 arkusze ciasta filo (jeden na drugim). Potnij je w paski o szerokości 8 cm, a następnie w kwadraty. Każdy posmaruj roztopionym masłem i ułóż na środku farsz szpinakowy. Następnie złóż w trójkąty i posmaruj resztą masła. Piecz do zrumienienia w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo