Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki ze szpinakiem i serami"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3830
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 688
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3830
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 688
Składniki
Szpinak opłucz i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Odparuj wodę i posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i podsmaż. Sery pokrusz do miski, dodaj szpinak, cebulkę, miętę i koperek. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Wlej roztrzepane jajko i dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy ułóż 3 arkusze ciasta filo (jeden na drugim). Potnij je w paski o szerokości 8 cm, a następnie w kwadraty. Każdy posmaruj roztopionym masłem i ułóż na środku farsz szpinakowy. Następnie złóż w trójkąty i posmaruj resztą masła. Piecz do zrumienienia w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo